25.9.2023

Verkkosivut ammattilaiselta vai itse?

Eeli Grén

Moni pohtii tätä kysymystä, kun olisi aika luoda uudet verkkosivut tai päivittää jo olemassa olevia. Tässä pohdimme hieman mitä etuja ja haittoja näiden kahden toteutustavan välillä on.

ITSE TEHTYNÄ
Itse tehtynä sivut toteutetaan yleisimmin valmiilla editoreilla, kuten WordPressin Elementorilla tai vieläkin yksinkertaisimmilla verkkosivurakennus- työkaluilla kuten Wix.com. Itse tekeminen vaatii hieman tietokoneen käynnistämistä vaativampaa teknistä osaamista, mikäli haluat että lopputulos on laadukas ja uskottava. Se on myös monesti monta kertaa edullisempaa tai joissakin tilanteissa jopa ilmaista pyöräyttää itse omat sivut. On siis hyvä pohtia tätäkin vaihtoehtoa sillä ihanteellisissa olosuhteissa tämä voisi olla tapa, jolla etenet. Älä kuitenkaan vielä tee päätöstä vaan lue mitä kerromme ammattilaisen tuottamista sivuista.

AMMATTILAISELTA
Ammattilaiselta tilattuna sivuprojekti hoituu siihen keskittyvän tekijän toimesta, jolla on kokemusta ja tietotaitoa kyseisestä prosessista. Suosittelemmekin ehdottomasti, että annat verkkosivut ammattilaisen käsiin. Voit olla varma, että lopputulos on laadukas ja standardien mukainen, mikäli valitset luotettavan tekijän. Prosessi säästää myös omaa aikaasi ja hermoja, kun ei tarvitse vääntää sivuja itse. Ammattilaisen kautta saatat saada myös muita palveluita samaan pakettiin, kuten hakukoneoptimoinnin, tietoturvallisuusasiat asianmukaisesti hoidettuna, webhotellin sekä ylläpidon. Näin kaikki hoituu helposti ja vaivattomasti ilman monien uusien asioiden opettelemista.
Yhteenvetona, mikäli olet valmis ja uskot osaavasi, eikä tarpeesi ole niin välttämättömän vaativia, kannattaa ainakin kokeilla rakentaa sivuja itse. Suosittelemme kuitenkin jättämään homman ammattilaiselle, sillä siten varmistut, että lopputulos on laadukas ja varma.
Ota yhteyttä jo tänään niin laitetaan teidänkin sivunne kerralla kuntoon!