9.9.2024

Eeli Grén edustamassa Suomea

Elmo Sainio

Fimesin Eeli Grén on edustamassa Suomea tämän vuoden WorldSkills Lyon 2024 –kilpailuissa! Tämä maailmanlaajuinen tapahtuma, joka järjestetään 10.-15.9. Ranskan Lyonissa, kokoaa yhteen noin 1500 nuorta huippuosaajaa 69:stä eri maasta kilpailemaan ammattitaidon MM-mitaleista. 

Grén osoittaa osaamistaan lajissa web-kehitys, jossa kilpaillaan verkkosovelluksen tuottamisessa ja toteuttamisessa. Menestystäkin on jo tullut, sillä keväällä 2023 Grén selvitti karsinnoista tiensä ammattitaidon SM-kilpailuihin, tuttavallisemmin Taitaja-kisoihin, josta kotiintuomisina oli hopeamitali.  

WorldSkills on luonteva jatkumo kilpailu-uralle. Skills Finland nimeää maajoukkueen ja koordinoi maajokkuevalmennusta. Grén on valmistautunut kisoihin tunnollisesti kuluvan vuoden aikana oman valmentajansa avulla. Valmennus on luonnollisesti hyvin systemaattista: erilaisia harjoitustehtäviä on viikottain ja valmennusvuoden aikana järjestetään myös useita maajoukkueleirejä ja muita tapahtumia.  

– Luulen, että omat vahvuuteni finaalissa ovat paineensietokyky ja se, että pystyn toimimaan rauhallisesti kilpailutilanteessa. Hyvä, että nyt on jo kokemusta Taitaja-kisojen finaalista, Grén pohtii. 

Toivomme Eelille menestystä Ranskaan ja odotamme innolla kuulevamme hänen kokemuksistaan ja saavutuksistaan! 

Artikkelikuva: Eeva Tilli, Saimaan ammattiopisto Sampo

Aiheesta muualla:  

Yle (3.9.2024) 

Eeli Grén lähtee ammattitaidon MM-kisoihin: ”Olen koodannut 4–6 tuntia päivässä marraskuusta asti” 

Skills Finland (9.2.2024) 

Suomen ammattitaitomaajoukkue aloitti valmentautumisen – ”Oppimismatka omaan ammattitaitoon” 

Edusampo.fi (28.8.2024) 

Taipalsaarelta maailmanluokan huippuosaajaksi – Eeli Grén on valmis ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuihin 

Edusampo.fi (15.05.2023) 

Taitaja2023-finaalista kaksi mitalia Sampon opiskelijoille 

Länsi-Saimaan Sanomat (29.8.2024) 

Taipalsaarelainen Eeli Grén edustaa Suomea ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuissa 

Länsi-Saimaan Sanomat (12.5.2023) 

Taipalsaarelainen Eeli Grén ylsi hopealle Taitaja2023-finaalissa – Saimaan ammattiopisto Sampoon tuli samasta sarjasta myös ammattitaidon SM-pronssia 

Länsi-Saimaan Sanomat (5.5.2023) 

Taipalsaarelainen Eeli Grén kisaa ensi viikolla ammattitaidon suomenmestaruudesta Taitaja2023-finaalissa: “Vähän jännittää, mutta ei liikaa”